Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Evlerde, hizmetyerlerinde, okullarda ve çeşitli büyüklük kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve palas halde yangın alanlarını bırakma etmesi bâtınin kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle omuz omuza daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun zemin nedeni arz kaybına öz vermemesi ve daha az maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Dairesel tasavvur, basamak izini en aza indirirken randımanlı dikey harekete izin verir ve bu da onu hem mesken hem bile ticari binalar midein kılgın bir seçim haline getirir.

Satın almış olduğunız ürünlerimizin arkasında durmaya devam ettiğimiz muhtevain her dönem teknik servis, hizmet ve tamirat sorunlemleri yüzımızca dokumalabilmektedir. Tasarruf maksadını hafız yangın kapısı modellerimiz sizlerin uzun yıllar onlardan faydalanmanızı katkısızlayacaktır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne kapıların kenarı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve gökyüzü şartlarına dayanıklı Yangın Kapısı olması şarttır. 

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak üzere ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niye olan esir temizışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlar.

Yangın kapımızdan birisi baskı açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş evetğu derunin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Binalarda belli standartlarda arazi alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi kucakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya saik vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları dolu insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page